søndag den 20. januar 2013

Den bedste rabarbertærte...

Mens vi venter på sol og sommer, vil jeg forsøge at gøre ventetiden lidt kortere ved at vise jer denne rabarbertærte.
Denne tærte synes jeg bare er den bedste der findes. Hvert år er jeg på jagt efter nogen der har overskydende rabarber i haven, som jeg kan få lov at få, for at bage denne fantastiske tærte.
Den er rigtig nem at lave, ikke noget med at rulle tærtebunde ud (dem er jeg nemlig ikke specielt gode venner med), og så smager den simpelthen så godt.
Jeg har brugt den både til kaffen og som dessert, og er endnu ikke stødt på nogen der ikke kan lide den.

Den er lækker både med flødeskum og creme fraiche, jeg foretrækker personligt syrnet fløde 9%.
Det eneste negative der er at sige om den, er at den er ret kedelig at se på (som I også kan se på billedet).

Rabarbertærte (Tærteform ca 26 cm):
Fyld:
600 g rabarber (helst friske, men frosne kan også bruges)
125 g sukker

Låg:
125 g margarine
170 g sukker
1 æg
60 g mel
1 knivspids bagepulver
125 g kokosmel

Rabarber skæres i ca 1 cm stykker og fordeles i den smurte form.
Sukker hældes over, og det trækker mens dejen laves.

Rør margarine og sukker sammen.
Tilsæt æg.
Tilsæt de tørre dele.
Dejen fordeles over rabarberne. Jeg fordeler dejen i "skiver" over fyldet, og "smører" dem sammen til et låg.
Bages ved 180° (varmluft) i ca 25 min, den skal være gylden.

Serveres med flødeskum eller creme fraiche

5 kommentarer:

  1. Uhm lækkert. Rabarber er også min absolutte yndlingsfrugt.
    Tærten må jeg vist afprøve en dag.

    kh. Lis

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lis
      Du vil ikke fortryde at lave denne :-)

      Slet
  2. Du har så evig ret, jeg er helt sikker på at det er den samme rabarbertærte som jeg bager hvert år til min fødselsdag ( ellers har jeg et par veninder der bliver meget skuffede), men jeg er så heldig at have en masse rabarber i min have , så det er nemt. K H Birthe

    SvarSlet
    Svar
    1. Hvor er du heldig. Jeg kæmper stadig med at få min egen til at vokse ordentligt. :-)

      Slet
  3. Tip fra en fransk bager: Er frugten meget fugtig, kan man bruge syltesukker i stedet for almindelig sukker. Så slipper man også for evt. at blande lidt mel i sukkeret.
    Elsebeth

    SvarSlet