torsdag den 26. april 2012

Hvedebrød med surdej...

Holger, altså min hvedesurdej lever i bedste velgående, og nu blev det tid til at at prøve at bage et franskbrød.
Opskriften på koldthævet hvedebrød fandt jeg hos Miss Muffin.

Jeg lavede en halv portion, som jeg har tilrettet opskriften efter, og der blev brugt lidt andet mel efter hvad jeg havde i skabet.
For at få lidt højde på brødet valgte jeg at bage det i en form.

Det er et superlækkert brød - kan helt klart anbefales.



Koldhævet Hvedebrød (Et brød):

4 dl koldt vand
5 g gær
1/2 dl surdej
15 g havsalt
100 g Evolo hvedemel
400-500 g hvedemel

Hæld det kolde vand i en skål og rør gæren ud heri.
Rør surdej, salt og fuldkornsmel heri.
Tilsæt melet(start med 400 g.) og rør dejen på rørmaskinen i 6-8 min, først ved lav hastighed og når den er samlet ved høj hastighed.
Dejen skal være fast, glat og elastisk, så tilsæt mere mel hvis det er nødvendigt.
Har du ikke en røremaskine æltes dejen i hånden, til den er fast og elastisk. Den skal æltes længe!
Smør en stor skål med rapsolie og kom dejen heri.
Dæk skålen med husholdningsfilm og lad den hæve i køleskabet natten over.
Næste dag vendes dejen ud på et meldrysset bord og lægges i formen.
Lad det efterhæve et par timer.
Varm ovnen op til 225 g. varmluft.
Bages ca 30 min.
Afkøl brødene på en bagerist.

2 kommentarer:

  1. Det ser også ud som om det har en rigtig fin krumme, og lige nu sidder jeg og drømmer om en mad med smør, tyk, koldt smør og varm kakao, uhm

    Kh. Lis

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lis

      Du har fuldstændig ret - det er rigtig lækkert med smør på. Det har nemlig en dejlig sej krumme og kan holde sig frisk i et par dage. Dog er skorpen kun sprød den første dag, men det synes jeg overhovedet ikke gør noget.

      Slet