lørdag den 21. april 2012

Vanillecupcakes med lakridsfrosting...

Igen blev opskriften på vanille cupcakes fra Hummingbird Bakery bagebog fundet frem - en bog som jeg bliver nødt til at eje.

Cupcakene smager fantastisk, men jeg havde et problem med at de faldt sammen da jeg tog dem ud af ovnen. Mens de stod i ovnen var de helt perfekte... Men smagen fejler absolut ikke noget.
Jeg valgte at bruge en korn fra en vanillestang i stedet for essens.
Opskriften er til 12 cupcakes, men jeg synes ikke der var dej til mere end 10 stk. Samtidig tilsatte jeg ingredienserne på en lidt anden måde, da jeg opdagede at sukkeret ikke stod nævnt i fremgangsmåden.

Som frosting lavede jeg en lakrids frosting, efter opskrift fra Kreative overspringshandlinger. Jeg havde et lille uheld, for da jeg målte lakridspulver ud tabte jeg bøtten - heldigvis hovedsaglig på bordet, men jeg tror der kom mere lakrids i end der står i opskriften. Men det gjorde ingenting, mængden af lakrids var perfekt.
Jeg brugte lakridsrodspulver (bøtten fra Netto).
Jeg valgte at farve frostingen blå, da jeg havde fået noget blåt glimmer som skulle afprøves. Dog bliver den blå farve lidt grumset, da lakridsen selv farver frostingen lidt brunligt.
Portionen passede fint til mine 10 cupcakes og der var lidt til overs, så jeg tror lige der er nok til 12 stk.



Cupcakes (10 stk):

125 g hvedemel
150 g sukker
1½ ts bagepulver
50 g smør, stuetemperatur
1 1/4 dl mælk
1 æg
1/4 ts vanilleekstrakt - her brugte jeg korn fra en stang vanille istedet.

Forvarm ovnen på 170 grader.
Kom mel, salt og smør i en røremaskine og pisk for lav hastighed, til alt er godt blandet og er sandet i konsistensen.
Hæld halvdelen af mælken i lidt af gangen, og rør til at det er godt blandet.
Tilsæt æg og resten af mælken.
Vanillekorn blandes med lidt sukker for at skille kornene, og tilsættes sammen med resten af sukkeret.
Fortsæt med at røre endnu et par minutter, til dejen er jævn, men ikke slt for længe.
Fyld formene to tredjedele med dejen, og bag dem i den forvarmede ovn 20-25 min. Mine fik 20 min.
Lad dem bagefter køle på en rist inden at de pyntes.

Frosting (10 cupcakes):

150 g flormelis
50 g smør
ca. 2 ss mælk - jeg brugte 4 ss
1 ss lakridspulver - som vist nok blev til ca 1 1/2ss
evt. farve

Kom flormelis, smør og mælk i en skål og pisk det sammen i ca. 10 minutter. Jeg brugte håndmixeren, da portionen ikke er større.
Fordeles på cupcakene

2 kommentarer:

  1. Uhm, de kager ser lækre ud :-) Dejligt du kunne bruge opskriften - det er også en af mine yndlingsfrostings!

    /Karen

    SvarSlet
    Svar
    1. Frostingen er også allerede blevet brugt igen :-)

      Slet