torsdag den 9. august 2012

Svenske chokoladebrød...

Min favoritsmåkage har i mange år være denne fra Karolines Køkken. Derfor skal den selvfølgelig også have et indlæg på min blog.

Normalt laver jeg den lige efter opskriften, men denne gang brugte jeg flydende margarine (180 g) og hakkede pastacienødder istedet for mandler.
Nedenfor er den oprindelige opskrift, da ovenstående ændringer kun var fordi det var hvad jeg havde hjemme den søndag eftermiddag hvor jeg fandt på at lave dem :-)

I den oprindelige opskrift står der at dejen skal rulles i tre stænger, men jeg laver altså seks, da kagerne ellers vil blive meget store.

Jeg vil lige tilføje at jeg ikke synes det virker særlig godt med flydende margarine, de havde meget nemt ved at smuldre.
Men pistacienødderne var et hit.




Svenske chokoladebrød (ca 100 stk):

300 g hvedemel
1 ts bagepulver
200 g sukker
1 ts vanillesukker
2 ss kakao
200 g koldt smør
1 æg

Pynt:
Æg
Perlesukker
Hakkede mandler

Bland alle de tørre dele i en skål.
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
Saml dejen let med det sammenpiskede æg (den bliver ret lind).
Rul dejen ud i 6 stænger og tryk dem til ca 1 cm tykkelse på bagepapir.
Pensl med æg og drys med perlesukker og hakkede mandler.
Bages i 10 min ved 180° (varmluft).
Når stængerne er taget ud af ovnen, skæres de i snitter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar