fredag den 31. august 2012

Flere boller...

Så har jeg lige haft gang i min bolleopskrift igen.

Min surdej havde det ikke så godt, så det blev den almindelige opskrift, altså med almindelig gær jeg brugte.

Dog brugte jeg kun halvdelen af gæren, og så fik den lov til at hæve ved stuetemperatur i ca. 3 timer.
Når dejen får lov til at hæve så længe, putter jeg lidt mindre mel i og sætter bollerne af med skeer. Derefter hæver de bare mens ovnen varmer.

Varianterne blev denne gang med følgende:


Til venstre:

Boller (24 stk):

25 g gær
8 ss lunkent vand
2 1/2 dl kærnemælk
1 1/2 dl mælk
8  ts sukker
1 ts salt
8 ss olie
ca 100 g sigtemel
hørfrø på slump
solsikkekerner på slump
ca. 650 g hvedemel

Til højre:

Boller (24 stk):

25 g gær
8 ss lunkent vand
2 1/2 dl A38
1 1/2 dl mælk
8 ts sukker
1 1/2  ts groft salt
8 ss olie
ca 100 g fuldkornshvedemel
hakkede mandler på slump
græskarkerner på slump
ca. 650 g hvedemel

Opløs gæren i lunkent vand.
Tilsæt halvdelen af melet og de øvrige ingredienser.
Ælt dejen og tilsæt efterhånden resten af melet.
Dejen hæver i ca 3 timer på et lunt sted.
Sættes af med skeer, der bliver ca 24 stk
Pensles med æg eller mælk.
Bages ved 210° varmluft i 12 min.

1 kommentar:

  1. Hvor ser de bare gode ud(:

    Du er velkommen til at tage et kig forbi min give away, hvor man kan vinde et valgfrit sæt øreringe(:
    Mine 3 andre give aways kan findes i venstre side af min blog(:

    http://kreaman.blogspot.dk/2012/08/give-away-nr-3.html

    SvarSlet