torsdag den 17. maj 2012

Tiramisu cupcakes...

Jeg har længe haft en ide om at jeg skulle afprøve at lave tiramisu cupcakes. Jeg er stor fan af tiramisu, til trods for at jeg ikke bryder mig ret meget om kaffe.

Jeg fandt en opskrift på idenyt.dk, som jeg fulgte, dog med et par bitte små ændringer. Jeg plejer at bruge cognac når jeg laver tiramisu, så det valgte jeg istedet for Kahlua. Jeg har rettet opskriften til som jeg lavede dem.

Jeg var meget skeptisk mens jeg lavede både kager og frostingen, for jeg synes ikke rigtig det spillede. Jeg synes at konsistensen af kagerne var mærkelig - de piskede æggehvider gav lidt en makron agtig kage, og jeg synes også at frostingen var meget fed, så jeg tilsatte faktisk lidt ekstra sukker.

Men jeg må sige at de færdige cupcakes er  blevet overraskende gode, de smager faktisk som min egen hjemmelavede tiramisu... :-)
Jeg vil muligvis skrue lidt op for styrken af kaffe og mængden af cognac næste gang, men de har en fin smag som ikke er for dominerende.
Og husk - hvis de opbevares i køleskabet, så skal de lige tages ud en times tid før, så smagene rigtig kommer frem.



Tiramisu cupcakes (ca. 12 stk.):
2 æg delt i blommer og hvider
150 g sukker
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
½ tsk salt
4 spsk meget stærk kaffe
1 tsk vanillesukker
1 knivspids salt
Ekstra kaffe til at dryppe over
Varm ovnen op til 180 grader (ikke varmluft).

Pisk æggeblommerne med kaffe og vanille til en meget tyk og cremet masse.
Kom 110 g af sukkeret i lidt efter lidt, mens du fortsat pisker.

Pisk æggehviderne med 1 knivspids salt, til de danner bløde toppe, og pisk så gradvist de sidste 40 g sukker i.
Bliv ved med at piske, til æggehviderne er stive.
Rør 3 spsk af æggehvideskummet i æggeblommemassen.

Bland mel, bagepulver og salt. Vend de tørre ingredienser i lidt ad gangen ved hjælp af et piskeris. Når de tørre ingredienser er helt absorberede, vender du varsomt resten af æggehvideskummet i.

Fyld papirformene ca 2/3 op med dej, og bag kagerne i ca. 17-18 minutter, eller til en tandstikker, stukket ind i midten, kommer ud uden dej. Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.

Prik de kolde kager nogle gange i toppen med en gaffel og dryp hver af dem med 1 spsk kaffe.
Mascarponefrosting (ca 12 stk):
2 pasteuriserede æggeblommer
3 tsk sukker
1 spsk cognac

2 tsk flormelis
240 g mascarpone
Kakaopulver til pynt


Rør æggeblommerne med sukker, til de er lyse og luftige.
Pisk cognac i.
Kom mascarpone i lidt efter lidt, mens du hele tiden pisker.
Tilsæt flormelis.
Sæt en stor top creme på hver kage, drys med kakaopulver.

5 kommentarer:

  1. Hej. En dejlig blog du har dig, har meldt mig som fast læser :) Du er også velkommen til at besøge min blog :)
    Den her opskrift lyder bestemt ikkke dårlig, den vil jeg prøve en dag.
    Mette

    SvarSlet
  2. Hej igen Linda! For Søren er nødt til at lægge en kommentar hér! De ser fantastisk dejlige ud! For pokker den frosting m mascarpone, uhm! Glæder mig til at følge dig og dine lækkerier!

    SvarSlet
  3. Glæder mig til at høre resultatet hvis du selv prøver dem - eller nogle af mine andre ting :-)

    SvarSlet
  4. Jeg er også stor Cupcake-fan og elsker at kigge på andres blog og få inspiration. Du er velkommen til at tage et kig på min blog http://charlottescupcakebakery.blogspot.dk/ - god søndag.
    Kageknus Charlotte

    SvarSlet