torsdag den 11. oktober 2012

Appelsin kage...

Denne kage har jeg bagt rigtig mange gange. Den er nem og lave og så smager den bare rigtig godt.
Den kan laves i springform, franskbrødsform eller bradepande og en dobbeltportion er nok til den store bradepande.
Der skal ikke glasur eller andet på, så derfor er den også nem at transportere.

Det er vist det der er at sige om denne lækre kage - prøv den...
Opskriften har jeg vist nok fra et ugeblad, jeg er ikke sikker.




Appelsinkage: Lille bradepande 25x25 (2 portioner = stor bradepande)

125 g blødt margarine
200 g sukker
1 æg
275 g mel
1 ts natron
1 ts bagepulver
75 g hakkede hasselnøddekerner
2 ½ dl creme fraiche
1 appelsin, revet skal og saft

Margarine og sukker røres blødt.
Ægget røres i.
Mel blandes med bagepulver, natron og røres i dejen.
Nødder og creme fraiche vendes i dejen.
Tilsæt revet appelsinskal og saft.
Bages ved 180° (varmluft) i ca 25 min.

Alternativt kan appelsin erstattes med mandelessens og kakao, eller 2 ½ dl blommer skåret i små stykker hvorefter kagen drysses med sukker og hakkede nødder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar