Jeg har aldrig prøvet at lave dem selv, men efter at have stødt på bagels på flere blogs, fik jeg en enorm lyst til at prøve om jeg kunne genskabe mindet om en rigtig lækker onion bagel.
Jeg fandt en opskrift på almindelige hvedebagels hos Heidi's verden, som blev brugt som udgangspunkt.
Jeg ændrede 1 ts tørgær til 25 g gær, brugte vand istedet for mælk og så glemte jeg at komme smørret i... Derudover hakkede jeg et løg i små tern og stegte dem på panden til de blev brune.
Resultatet var ganske fremragende - de smagte lige nøjagtig som jeg kunne huske :-)
Onion bagels (12 stk):
1 mellemstort løg
25 g gær
3 dl lunkent vand
50 g blødt smør (her ville jeg have brugt 0,6 dl olie, men det glemte jeg)
2 ss sukker
1 ts salt
1 æggeblomme
ca 540 g mel
Løget skæres i tern og steges på panden til de er brune, og afkøles lidt.
Gæren udrøres i vandet og sukker, salt og æggeblomme tilsættes.
De stegte løg tilsættes.
Det meste af melet tilsættes på en gang, og æltes godt (jeg bruger røremaskine), til dejen er blød og smidig. Tilsæt lidt ekstra mel hvis det er nødvendigt.
Stilles til hævning et lunt sted i ca 1 time.
Dejen æltes igennem og deles i 12 portioner.
Trilles til boller, trykkes flade og der laves et hul i midten med fingeren. Dejen "trækkes" til hullet er ca 3 cm stort. Alternativt kan man rulle en pølse og samle den i en ring.
Efterhæver på et meldækket bord 15-30 min - så de slipper let når de skal koges.
Hæld vand i en stor gryde eller sautepande, og bring vandet i kog.
Put forsigtigt ca 3 bagels i vandet, og lad dem koge i 2 min. Vær opmærksom på at de hæver i vandet. Vend dem og kog dem igen i 2 min.
Derefterlægges de over på bagepapir, pensles med æg og drysses med hørfrø.
Bages ved 180° varmluft i 20 min.
En rigtig bagel spises med flødeost på, men jeg kan bedst lide dem med smør eller ost.
Takker for en genial opskrift - har længe savnet onion bagels :-)
SvarSletSynes dog der er rigeligt med gær jvf. sidste ingrediens - jeg valgte at bruge 540 gr. mel i stedet for ;-)
Jeg er glad for at jeg kunne hjælpe dig - man bliver lidt nostalgisk over onion-bagels :-)
SvarSletOg tak for inputtet vedr. opskrift - jeg retter med det samme :-)