Derfor måtte der jo gerne være noget lyserødt over det, og hvad er så mere nærliggende end hindbær. Specielt når der lige lå en pose i fryseren som trængte til at blive brugt.
Jeg fandt en opskrift hos Kinna.dk som oprindeligt er fra Emily Salomon. Da jeg ikke lige synes at der skulle lakrids frosting på denne gang (den er dog noteret til en anden god gang), måtte jeg lige søge lidt mere, før jeg endte med en opskrift på frosting fra Smagen af mad.
Og hold da op hvor er de gode :-) Det er de bedste cupcakes jeg har lavet til dato. Det syrlige i hindbærerne er helt perfekt med både kage og frosting.
Jeg brugte en pose på 300 g frosne hindbær som fik lov til at tø op spredt ud på et par tallerkener.
Da de var tøet op, hældte jeg væden fra og brugte ca 180 g hele hindbær i dejen. Resten blev puttet i en gryde, moset og kogt igennem i et par minutter, og afkølet inden de kom i frostingen (det blev til ca 40 g).
Jeg havde prøvet at lave nogle røde fondant hjerter, men da kagerne var færdige, synes jeg ikke den røde fondant passede til den lyserøde frosting. Så der kom sukkerperler på istedet.
Hindbær cupcakes (15 stk):
110 g smør, stuetemperatur
180 g sukker
2 store æg
250 g hvedemel
1 ts vanillepulver
1 1/2 ts bagepulver
1 1/4 dl mælk
Ca. 200 g hindbær (hvis frosne, hæld væden fra)
100 g grofthakkede mandler
Pisk smør og sukker hvidt og luftigt nogle minutter.
Tilsæt æggene et ad gangen og pisk grundigt efter hvert.
Tilsæt vanille og bagepulver.
Hæld 1/2 af melet i og pisk grundigt.
Hæld 1/2 af mælken i og pisk igen. Fortsæt sådan til der ikke er mere mel og mælk.
Vend de hakkede mandler i dejen.
Vend forsigtig hindbærrene i. Rør helt i bund, men rør så lidt som muligt. Ellers går bærrene i stykker og man får en for våd dej (og helt lyserød).
Fordeles i 15 muffinsforme.
Bag dem ved 160° (varmluft) i 20-25 min. til de er gyldenbrune.
Afkøles helt inden frostingen puttes på.
Hindbær frosting (15 stk):
300 g flormelis
100 g blødt smør
0,4 dl mælk
Ca. 60 g hindbær most og kogt igennem i et par minutter. Der var 40 g bagefter.
Pisk smør og flormelis.
Tilsæt mælk og pisk igen.
Tilsæt hindbær og pisk. Jo længere der piskes, jo mere luftig bliver frostingen.
Uhm lækkert lækkert, lige til min slik mund.
SvarSletKh. Lis
:-)
Sletglæder mig til at smage den
SvarSletJeg var så heldig at "falde" over denne opskrift, og hold nu op, hvor det bare smager godt.....
SvarSletMåtte erstatte mandler med valnødder, men det smagte rigtig, rigtig godt
Vh. Annemette
Godt at høre at det blev en succes :-)
Sletglæder os til at prøve den :D
SvarSletHåber at det bliver en succes :-) Jeg vil gerne høre resultatet.
SvarSletJeg har lige lavet dem, og de blev fantastiske. Dog erstattede jeg mandlerne med hvis chokolade. Jeg gemte et stykke midt i hver cupcake.
SvarSletOg brugte i stedet denne frosting: http://www.cupcakesopskrifter.dk/chokolade-frosting
Det lyder som en spændende kombination. Dejligt at du kunne bruge opskriften.
SletHej
SvarSletJeg lavede dem til min datters fødselsdag. Uhm de blev gode :) Dejligt med de syrlige hindbær sammen med den søde frosting. Kan stærkt anbefales; )
frostingen klumper :-( har ikke smeltet smørret skal man det ?
SvarSletNej, smørret skal ikke smeltes. Men det skal være blødt, så tag det ud af køleskabet en halv times tid før du skal bruge det.
SvarSletFrostingen klumper rigtig meget :-( Kagen skal have mindst 1 time :-/ Og er alt alt for vandet :)
SvarSletFrostingen klumper rigtig meget :-( Kagen skal have mindst 1 time :-/ Og er alt alt for vandet :)
SvarSletJeg er fuldkommen enig. Min børn hadede den! De sagde at jeg skulle bage en ny, hvilket jeg ikke havde mel til! Alle havde smagt den undtagen yngstesønnen som var til fodbold. Og præcis alle os andre fik diaré. Den eneste gode ting ved kagen var, at den var nem at lave! Råd: Hvis i skal bage den kage, så vær klar på en ordentligt omgang diaré! Hjemme hos os hedder den diarékagen.
SletJeg synes den var okay, hvis man er til rå dej!
Slet