Week-endens projekt består af citron cupcakes med lemon curd og marengs frosting. Selve cupcakene kommer i et senere indlæg, men jeg vil lige dele lemon curden med jer.
Det er ret simpelt, og det smager helt fantastisk - jeg blev jo nødt til at prøvesmage inden jeg bruger det i kagerne... :-)
Opskriften fandt jeg hos Himmelske kager. Jeg lavede en halv portion, som passer til et lille patentglas, opskriften er den mængde jeg lavede.
Da de økologiske citroner jeg kunne få fat i var ret små, blev jeg nødt til at supplere med 1/2 dl citronsaft fra flaske. Det fungere fint, men den har en lidt sur undertone som jeg tror kommer fra det. Næste gang vil jeg sørge for at have et par ekstra almindelige citroner som jeg kan tage saften fra:
Lemon Curd
Ca. 1/2 liter
3 citroner (svarer til ca. 2
dl)
75 g smør
2 æg
200 g sukker
Riv skallen af de vaskede
citroner på den fine side af rivejernet.
Pres derefter saften ud af frugterne.
Kom skal og saft af citronerne i en gryde sammen med æg, sukker og smør i mindre
bidder.
Pisk massen godt igennem og pisk over svag varme til smørret
smelter og massen begynder at tykne.
Det er vigtigt, at den ikke bliver for
varm, da smørret ellers vil få massen til at skille.
Rør grundigt, og gerne hele
tiden, til massen bliver helt tyk og temperaturen når over de 75 grader (hvilket
er påkrævet, når der anvendes æg). Brug et sukkertermometer.
Hæld straks smørret
på atamonskyllede glas, luk dem og opbevar dem på køl.
Smørret tykner endnu
mere, når det køles.
Du kan evt si massen inden du hælder den på glas, for at
fjerne citrusskallen. Jeg sier den ikke, men det er en smagssag.
Ja, det lyder jo ganske enkelt. Glæder mig til at se de færdige cupcakes :-)
SvarSletDet var faktisk også rigtig nemt. Mht. cupcakene blev det til cookies, har lagt indlægget på. Men der brugte jeg også lemon curd i :-)
Slet