Småkager er altid gode at lave hvis man skal være i god tid når man får gæster. Dette er selvfølgelig kun hvis småkagerne ikke når at blive spist inden...
Nå, men derfor sprang jeg ud i en spændende smagsvariant med lakrids og tørrede tranebær som jeg har fundet på www.fri.dk.
Jeg havde dog ikke helt så meget lakrids som opskriften siger, kun ca en tredjedel. Og så brugte jeg margarine i stedet for smør.
Småkagerne smager rigtig godt, smagen af lakrids må gerne være kraftigere, men jeg tror jeg vil prøve med 2/3 del næste gang.
Jeg lavede en halv portion af nedenstående opskrift.
Her skulle der så være et billede... men jeg ved ikke hvor jeg har gjort af det :o)
Men I skal ikke snydes for indlægget alligevel, for det var en rigtig succes.
Småkager med lakrids og tranebær:
500 g hvedemel
1 tsk bagepulver
60 g lakridspulver
125 g tørrede tranebær
375 g saltet kold smør
500 g fint rørsukker
ca. 2 æg (100 g)
Sigt mel sammen med bagepulver i en røreskål.
Tilsæt lakridspulver, tranebær og smør i små tern.
Kør massen på en køkkenmaskine – med vingen, ikke et piskeris – til smørret er kørt ud. Har du ikke en sådan, ælt da forsigtigt, til smørret ikke kan mærkes mere.
Tilsæt sukker og æg. Kør kun til dejen lige samler sig, det er meget vigtigt. Ellers mister småkagerne deres sprøde struktur.Del dejen i klumper på 500 g, og rul den i lange pølser i diameter ca. som en 20 kr-mønt. Rul dem i bagepapir og frys, til pølserne er hårde. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.Skær pølserne i tykke skiver. Læg skiverne med lidt mellemrum på en silikonemåtte eller et stykke bagepapir.
Bag dem i ca. 8-10 min.
Jeg har prøvet at bage dem...mums. Og det gør ikke spor at du putter al det i som der står , det overdøver ikke det andet som er i. P.S, prøv at dyppe en småkage i kaffe ....jums. K.H. Birthe
SvarSletTak for tippet :-) og godt at du kunne bruge opskriften.
SvarSletNøj de lyder gode de småkager. :)
SvarSletJeg har svaret dig i min give away, da jeg lige vil skynde mig at sende en anbefaling med dig til USA. Når nu du er på M&Ms jagt, så synes jeg du skulle prøve dem med saltkringler også. Det er en sjov kombi, men smager altså godt ;) God tur - ville ønske det var mig der skulle afsted igen :)