torsdag den 26. januar 2012

Banan cupcakes med Martha Stewart's ”Swiss Meringue Buttercream”

I min jagt på alternative frostings der ikke er helt så søde, faldt jeg over en Swiss Meringue Buttercream fra en Martha Stewart kogebog. Opskrifter på både banan cupcakes og frosting fandt jeg hos Frk. Cupcake.

Jeg tilsatte 3 ts kakaopulver til frostingen, men jeg tror det skal være smeltet chokolade næste gang.
De blev pyntet med lidt fondant stjerner.

Kagerne blev rigtig gode og holdte sig godt i en lufttæt beholder i køleskabet.

Jeg var noget skuffet over frostingen, som for en gangs skyld ikke var oversød - det var derfor jeg ville prøve denne opskrift, men jeg synes godt nok den var rigtig fed...
Jeg havde virkelig følelsen af at spise rent smør. Men jeg har læst at hvis man bruger usaltet smør (jeg brugte alm. saltet smør) kan man undgå den fede smag. Så det skal prøves en anden gang.



Ægte banan muffins:
12 stk

2 æg
1 dl sukker
0,75 dl olie
180 g mel
2 ts  bagepulver
2 ts vanillesukker
1 dl mælk
2 mosede bananer (jo mere modne, jo mere smag)
100 g hakket mørk chokolade

Pisk æg og sukker luftigt.
Rør mælk og olie i.
Blan mel, bagepulver og vanillesukker i.
Vend mosede bananer og hakket chokolade i.
Bages ved 180° (varmluft) i 12-15 min. De skal kun lige være gyldne.

Swiss Meringue Buttercream:
(OBS: Jeg kan ikke huske om jeg halverede denne opskrift da jeg kun havde 12 cupcakes.)

2,5 past. æggehvide
100 g sukker
225 g usaltet blødt smør (jeg brugte saltet)
1/2 ts vanillesukker
3 ts kakaopulver

Pisk æggehvider med sukker over vandbad til sukker er opløst. Det tager ca. 3 min.
Tag skålen af vandbadet og pisk i 8-10 min til massen er HELT afkølet. Her brugte jeg min KitchenAid røremaskine.
Tilsæt vanillen.
Tilsæt det bløde smør lidt efter lidt, det vil skille, men man skal bare blive ved med at røre, for det samler sig igen. Stadig i KitchenAid'en.
Tilsæt farve, smag osv.

2 kommentarer:

  1. Flotte cupcakes. Desværre vil du heller ikke komme uden om smørsmagen med usaltet smør.
    Jeg kan anbefale Svejtsisk marengssmørcreme (se på min blog under Opskrifter frosting) - den er rigtig god. Også Nutellacreme er godt på cucpakes :D

    SvarSlet
  2. Nanna: Tak for tippet, dem må jeg prøve snarest.

    SvarSlet