Gulerodsbrud er bare nogle superlækre boller som kan spises uden noget på overhovedet. Sidder faktisk og nyder en her mens jeg skriver.
Der er ikke andet at sige, så her er opskriften. Jeg fandt den hos Bettelaus. Eneste forskel var at jeg valgte at blande æg, gulerødder og solsikkekerner i med hænderne i stedet for at hakke det med kniven. Jeg ved ikke om det gør nogen forskel... Umiddelbart synes jeg ikke. Måske laver jeg dem på den anden måde næste gang og så skal jeg nok opdatere indlægget.
Gulerodsbrud (15 stk - der kan sagtens blive 20 stk - jeg fik 27 i en rigtig god størrelse)
1 kg hvedemel (jeg brugte kun 900 g)
50 g gær
5½ dl lunkent vand
75 g sukker
1 ts salt
75 g flydende smør
2 æg
150 g solsikkekerner
4 revne gulerødder (ca 200 g)
Opløs gæren i det lunkne vand, tilsæt mel, sukker, salt og smør og ælt det i 6-8 minutter ( god idé at bruge køkkenmaskinen til dette ), til dejen er blød og smidig.
Lad dejen hæve i et dejfad med et klæde over i 1 time.
Tryk luften ud af dejen og kom æg, solsikkekerner og gulerødder i.
Sørg for at have lagt bagepapir på bageplader frem inden du fortsætter :-)
Bland det sammen med fingrene - det er meget klisteret og sørg for at rive dejen fra hinanden
Når dejen er blandet ( den vil være ujævn ) lægges den i klatter på bagepapiret.
Lad bollerne efterhæve i 1 time.
Bages ca 15 minutter ved 200° (varmluft).
Der kan sagtens tilsættes tranebær, rosiner, græskarkerner mv, hvis man ønsker lidt mere fylde til gulerodsbrudene.
Mums de ser gode ud... Den opskrift må jeg hellere prøve en dag!
SvarSletDu skal være velkommen :-) Jeg vil gerne høre hvordan det går.
SletHejsa Linda,
SvarSletSødt af dig, atl inke til min blog ;-) Tror ikke der er den store forskel om man blander i hånden eller med en kniv, måske kun at i hånden bliver ''bruddene'' mere glatte og med kniv mere brud-agtig, hvis det gver nogen mening ;-) Men ja de er skønne og kan sagtens tilsættes flere slags fyld :D
Og der er smadder gode :D
Knus Bettelaus/ Rikke
Jeg tror du har ret i det med "bruddene" - det må jo komme an på en prøve.
SletSikke en dejlig mad-blog. Mon du står i samme situation som mig? Kh Maria
SvarSletJeg tænker på dig i en svær tid. Man kan da ikke "blive for gammel". Jamen hvis I intet fejler, er det vel stadig håb? Og husk, tro og håb kan flytte kæmpe bjerge. En lille tanke herfra :-)
SletUha hvor ser de gode ud, elsker gulerodsbrud, så måske man skulle tage sig sammen til at bage en omgang i weekenden :o)
SvarSletDet var da en rigtig god ide - lørdag eftermiddag i sofaen med benene oppe og et friskbagt gulerodsbrud...
SletUhm hvor de lyder lækre..! Her i huset står den på gulerodssuppe idag. Gad vide om de ville egne sig til at spise sammen med suppen..?
SvarSletJeg tror nu nok at jeg hellere vil vælge nogle andre, mere i stil med madbrød. Disse er lidt søde, derfor kan jeg bedst lide at spise dem uden noget :-9
Slet